miercuri, 21 august 2024

Publicat la 8/21/2024 08:04:00 a.m. de

ACS Mediaș merge ceas în amicale

Patru victorii în cele cinci partide de verificare disputate în această vară de ACS Mediaș. Formația lui Cosmin Vâtcă a învins FC SR Brașov, CSM Târgu-Mureș, Metalurgistul Cugir și Avântul Reghin. Singurul eșec a fost în companiei formației C.IL. Blaj. ACS va evolua în seria a 7-a din Liga a 3-a în sezonul competițional 2024-2025. Gruparea de pe Târnava Mare a reușit să perfecteze până acum trei transferuri. Este vorba despre jucătorii Alin Dohotariu, George Mâlnă și Andrei Vilea.
 
 
ACS Mediaș a obținut la sfârșitul săptămânii trecute un nou succes în partidele de verificare. Formația lui Cosmin Vâtcă a învins cu scorul de 4-0, FC SR Brașov. Medieșenii au început amicalul cu formația din Brașov în formula Fabio Blaga, Cristian Maxim, Cristian Avram, Paolo Stan, Casian Cîmpean, Alin Dohotariu, George Mâlnă, Lucian Noian, Raul Orlandea, Dorinel Todoran și Cristian Pajco. Ulterior a fost rulat tot lotul de jucători. ACS a deschis scorul în minutul 10 al partidei de pe Stadionul 8 Mai grație reușite semnate de Cristian Maxim. În minutul 22 s-a făcut 2-0 în urma golului înscris de Lucian Noian. Peste alte trei minute, Dorinel Todoran a înscris și el. Acesta a fost și scorul pauzei, 3-0 pentru medieșeni. În repriza secundă a marcat și Cătălin Tineiu. Acesta a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 65 și a stabilit totodată scorul final al întâlnirii.
 
Victorie la limită
 
Cu trei zile înainte, gruparea de pe Târnava Mare a învins cu scorul de 2-1, CSM Târgu-Mureș, într-o partidă disputată pe Stadionul 8 Mai. Dorinel Todoran, jucător aflat în probe, a deschis scorul pentru medieșeni în prima repriză, iar mureșenii au reușit să egaleze până la pauză. Cristian Avram a înscris pentru 2-1 în actul secund, iar acesta a fost în cele din urmă scorul final al întâlnirii.
 
3 nume noi
 
ACS Mediaș a reușit să bifeze trei transferuri. Gruparea de pe Târnava Mare s-a înțeles cu Alin Dohotariu, George Mâlnă și Andrei Vilea. Alin Dohotariu are 25 ani, este fundaș și a evoluat ultima dată pentru Metalurgistul Cugir. George Mâlnă are 23 ani, este mijlocaș și vine de la CSM Unirea Alba Iulia. Andrei Vilea are 21 ani, este mijlocaș ofensiv și a evoluat ultima dată pentru Dunărea Călărași.
 
În seria a 7-a
 
Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal, a aprobat componenţa celor 10 serii din Liga 3, formate fiecare din 10 echipe. Dacă sezonul trecut ACS Mediaș a evoluat în seria a 9-a, acum echipa a fost repartizată în seria a 7-a. Alături de gruparea de pe Târnava Mare, din această serie mai fac parte ACSM Codlea, ACS C.I.L. Blaj, FC Unirea Dej, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, CS Universitar din Alba Iulia, CSM Unirea Alba Iulia, ACS Târgu-Mureș 1898 - MSE 1898, CS Metalurgistul Cugir și CSM Avântul Reghin. Tragerea la sorți pentru stabilirea țintarului va avea loc în perioada imediat următoare.  Campionatul în Liga a 3-a va începe în data de 31 august. Play-off-ul, respectiv play-out-ul vor avea loc începând cu data de 22 martie 2025, barajele semifinale pe 21/24 mai, iar barajele finale pe 31 mai/2 iunie.
 
S-a tras țintarul
 
Marți dimineața, a avut loc la sediul Federației Române de Fotbal, tragerea la sorți a programului competițional al sezonului 2024-2025 din Liga 3. ACS Mediaș va debuta la sfârșitul lunii august în deplasare cu ACS Târgu-Mureș. Primul joc acasă va fi în etapa a doua cu Unirea Dej. Va urma apoi un meci în deplasare cu CSM Avântul Reghin, confruntarea de acasă cu ACSM Codlea și o nouă deplasare pe terenul echipei CSM Unirea Alba Iulia. În etapa a 6-a la Mediaș va veni cealaltă formație din Alba Iulia, CS Universitar, va urma o deplasare la Bistrița, un joc acasă cu Metalurgistul Cugir și o nouă deplasare de această dată pe terenul echipei ACS C.I.L. Blaj.
 
Play-off și baraje
 
Ca și în sezonul precedent, Liga 3 va fi formată dintr-un sezon regular, tur-retur, de 18 etape, urmat de un play-off între primele 4 clasate, respectiv play-out între celelalte 6 echipe. Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, 9 etape, iar play-out-ul în format tur-retur, 10 etape. Ultima fază a competiției, în care vor evolua echipele clasate pe primele două locuri în play-off-ul fiecărei serii, va consta în două runde de baraj. 10 dueluri în dublă manșă, urmate de runda finală, tot în dublă manșă, la finalul căreia vom cunoaște cele 5 echipe promovate în sezonul 2025-2026 al Ligii 2.
 
Ultimul amical
 
În aceasă seară, ACS va disputa ultima partidă de verificare a verii, pe Stadionul 8 Mai (Gaz Metan 2), de la 17,30,
 în compania echipei Gloria Bistrița. Intrarea este liberă.
    Trimite prin e-mail