luni, 5 august 2024

Publicat la 8/05/2024 08:43:00 a.m. de

Echipă în formare. ACS Mediaș continuă seria meciurilor de pregătire

Formația lui Cosmin Vâtcă a pierdut cu scorul de 1-0 partida amicală disputată în deplasare cu C.I.L. Blaj, formație nou promovată în Liga a treia. Singurul gol al confruntării a fost marcat de formația gazdă prin Alexandru Cioară, cu trei minute înainte de pauză. Pentru formația lui Cosmin Vâtcă urmează la sfârșitul acestei săptămâni amicalul de pe teren propriu în compania formației Metalurgistul Cugir.
 
 
ACS Mediaș a disputat sâmbătă, în deplasare, al doilea joc de pregătire din această vară. Medieșenii au fost învinși cu scorul de 1-0 de C.I.L. Blaj. ACS a început amicalul de la Blaj în formula Fabio Blaga, Cristian Maxim, Bogdan Jica, Cristian Avram, Gabriel Țala, Cătălin Tineiu, Cristian Standima, Mateo Vălean, Sebastian Bîrsan, Andrei Bîrsan și Lucian Noian. Ulterior, a fost rulat tot lotul care a făcut deplasarea la această partidă.
 
Bilanț egal
 
Partida disputată pe Stadionul CIL din parcul Veza, s-a terminat cu victoria la limită a formației gazdă, scor 1-0. Singurul gol a venit în minutul 42 al confruntării și a fost marcat de Alexandru Cioară. În urma acestui rezultat, medieșenii au o victorie și o înfrângere în jocurile de pregătire disputate până în prezent. „Avem o echipă foarte tânără. Știu unde trebuie să ajungem la sfârșitul pregătirii și trebuie să lucrăm pentru asta, înainte de a începe campionatul” a explicat antrenorul Cosmin Vâtcă. Următoarea partidă de verificare va fi pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir.
 
Eliminați din Cupa României
 
Reamintim, ACS Mediaș a fost eliminată din Cupa României după prelungiri de către Metalurgistul Cugir. Formația lui Cosmin Vâtcă a deschis scorul în debutul reprizei secunde, în urma reușitei semnate de atacantul Lucian Noian. Formația gazdă a egalat în finalul jocului cu o reușită frumoasă de la peste 25 metri a lui Denis Cunțan, astfel că s-a intrat în  prelunguri. La jumătatea primei reprize din timpul suplimentar, formația gazdă a trecut în avantaj. După o centrare venită din partea dreaptă, Marian Codrea gazdelor a trimis mingea în poartă cu o lovitură de cap imparabilă. Formația din Cugir a făcut apoi 3-1 prin George Goronea, care a înscris direct din lovitură liberă. În debutul celei de-a doua reprize de prelungiri s-a făcut 4-1 pentru gazde, după un autogol al medieșenilor. Acesta a fost de altfel și scorul final al partidei, 4-1 pentru Metalurgistul. „Îmi doream să jucăm 90 de minute mai mult decât prelungiri. Noi am început doar de câteva zile pregătirea și avem o echipă foarte tânără. Pe undeva putem spune că am compensat, nu am mai făcut două antrenamente, am făcut un meci foarte bun. Nu m-a interesat foarte tare că a fost un meci oficial, de cupă. Băieții au făcut un efort foarte mare, mă bucur au dus destul de multe minute și au făcut o primă parte a jocului foarte bună, lucru care ne dă speranțe, iar lor trebuie să le dea încredere chiar dacă a fost foarte greu” a declarat antrenorul Cosmin Vâtcă.
    Trimite prin e-mail