miercuri, 7 august 2024

Publicat la 8/07/2024 08:02:00 a.m. de

Investiție pentru tineri. Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport este realizat în prezent în proporție de 90%

Lucrările la clădirea de pe strada Sticlei sunt aproape finalizate. În cadrul imobilului a fost amenajată la primul nivel o sală de sport, la al doilea o sală multifuncțională, iar pe acoperișul terasă al clădirii un teren multisport. Primarul Gheorghe Roman, echipa de proiect, dar și reprezentanți ai constructorului, au efectuat o vizită pe șantierul centrului pentru a vedea stadiul lucrărilor.

 
Conducerea Primăriei Mediaș a continuat marți seria întâlnirilor în teren, la sediul Centrului Social Comunitar de Agrement și Sport, situat pe strada Sticlei, investiție care la acest moment se apropie de final. Clădirea este destinată petrecerii timpului liber de către tineri, prin activități extrem de variate. Primarul Gheorghe Roman își dorește ca noul centru să vină în întâmpinarea nevoilor unui număr cât mai mare de tineri. La acest centru am fost împreună cu foarte mulți elevi din Mediaș în primăvara acestui an. Le promiteam atunci că în momentul în care investiția va fi finalizată, această lucrare va fi pusă la dispoziția lor, un loc în care își vor putea petrece timpul liber în mod civilizat, într-un mod cât se poate de decent. Apreciez că într-un timp relativ scurt, două, trei luni de zile și această investiție va fi finalizată. Nu pot decât să-mi doresc ca acest termen să fie respectat și un număr cât mai mare de elevi, de tineri din orașul nostru să se bucure de această investiție” a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Bani europeni
 
Centrul Social Comunitar de Agrement și Sport este realizat în prezent în proporție de 90%, iar constructorul spune că acesta poate fi dat drept exemplu de bună practică. Proiectul „Centru Social Comunitar de Agrement și Sport” a beneficiat de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional. Obiectivul principal al întregului proiect, a fost crearea unei baze materiale capabile să satisfacă nevoile legate de activitățile recreaționale, în special îndrumarea tinerilor în activități sportive. Acest lucru a fost posibil prin înființarea un centru social comunitar de agrement și sport, în suprafață construită desfășurată de 3890 metri pătrați. S-au creat spații în care comunitatea să poată face sport, beneficiind de un teren de sport interior, panou de cățărat, sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, spațiu de primire și așteptare, locuri pentru vizionarea evenimentelor sportive și un teren de sport neacoperit pe acoperișul clădirii.
 
Ce lucrări au fost prevăzute
 
În mod concret, lucrările propuse pentru implementarea proiectului au constat în primul rând în construirea unei săli de sport cu capacitate maximă de 265 de persoane, respectiv 200 locuri în gradene. Totodată, s-a creat un spațiu de acces corespunzător, cu recepție, garderobă și zonă de pauză, căi de evacuare suplimentare pentru sala de sport, dar și o sală multifuncțională de gimnastică, yoga, fitness, aerobic, la etaj, cu vestiarele aferente. Proiectul a prevăzut și amenajarea unui teren multisport pe acoperișul terasă al clădirii, împrejmuit corespunzător, dar și al unui spațiu tehnic destinat amplasării centralei termice și a unor spații de depozitare. Centrul dispune și de locuri de parcare, pe sau în apropierea amplasamentului investiției, inclusiv prin construirea unei platforme neacoperite cu 9 locuri de parcare. Totodată, a fost amenajat un punct gospodăresc corespunzător, aferent întregii incinte, cu colectare selectivă a deșeurilor, s-a realizareat branșarea clădirii la utilități și dotarea ei cu instalații electrice, sanitare, termice, de ventilație, instalații de detectare și avertizare incendiu și s-au amenajat spațiile exterioare adiacente, spații verzi sau pavate, trotuare de gardă în jurul clădirii, alei și platforme pietonale pentru acces din stradă, trepte și rampe corespunzător dimensionate.
 
    Trimite prin e-mail