marți, 20 august 2024

Publicat la 8/20/2024 05:43:00 p.m. de

Modernizare în Vitrometan

Canalizarea pluvială pe 19 străzi și drumul de descărcare în pârâul Ighiș, toate din cartierul Vitrometan, se reabilitează în cadrul Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Lucrările la rețelele de canalizare au fost finalizate pe 16 străzi și urmează să se intervină pe Lotru, Vidraru și Sadu. Totodată, pe toate aceste artere s-a trecut la refacerea sistemului rutier și a trotuarelor, lucrări aflate în derulare.
 
 
În cartierul Vitrometan este în derulare un proiect de reabilitare a canalizării pluviale, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.  Lucrările se desfășoară pe 19 străzi și drumul de descărcare în pârâul Ighiș. Până la ora actuală, lucrările la rețelele de canalizare au fost finalizate pe 16 străzi și urmează să se intervină pe Lotru, Vidraru și Sadu.
 
Lucrările efectuate

 
În etapa a 1-a a proiectului au fost cuprinse străzile Cibin, Calafat, Milcov, Bucium, Vlădeasa, Sebeșului, Dorobanților, Vaslui și drumul ce asigură descărcarea în pârâul Ighiș, cu o lungime totală de 3000 metri. Lucrările la rețele sunt finalizate, iar lucrările de refacere a sistemelor rutiere și a trotuarelor sunt parțial finalizate. În etapa a 2-a sunt cuprinse străzile Alba Iulia, Călugăreni, Arieș, Blajului, Libertății, Câmpeni, Rovinari, Lotru, Vidraru, Sadu și Lupeni cu o lungime totală de 2700 metri. Pe străzile Lotru, Vidraru și Sadu încă nu au fost demarate lucrările de reabilitare a rețelelor de canalizare pluvială. Astfel, pe străzile din etapa a 2-a, lucrările au un stadiu fizic de executare de 80%, iar lucrările de refacere a sistemelor rutiere și a trotuarelor sunt parțial finalizate.
 
Lucrări de anvergură
 
Cartierul Vitrometan se află de anul trecut, într-un amplu proces de modernizare. Acesta cuprinde pe lângă lucrările la rețelele de apă și canalizare, refacerea trotuarelor, amenajarea unor locuri noi de parcare, dar și reabilitarea infrastructurii rutiere. „Cartierul Vitrometan se află, așa cum se poate observa, într-un plin proces de modernizare. Acest program de înlocuire a rețelelor de apă și de canalizare a început în toamna anului trecut. Mi-am propus ca de anul viitor, prin programul de întreținere a drumurilor să intervenim la refacerea trotuarelor, să amenajăm noi locuri de parcare acolo unde este posibil și, nu în ultimul rând, să intervenim la refacerea sistemului rutier. Sunt lucrări de anvergură, sunt lucrări care produc un real disconfort, iar eu nu pot decât să profit de această ocazie pentru a le mulțumi medieșenilor din cartier că sunt alături de mine și că au înțeles în marea lor majoritate că astfel de lucrări nu pot să se realizeze fără un efort comun”, spune Primarul Gheorghe Roman.
 
Canalizare pluvială
 
În cadrul unui alt proiect care beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, rețeaua de canalizare pluvială de pe Șoseaua Sibiului, va fi extinsă între podul peste pârâul Ighiș și giratoriul de la ieșirea din oraș. Prin intermediul acestui contract se va rezolva practice problema inundațiilor cauzate de ploile abundente în zona Shopping Park Mediaș.  
        
    Trimite prin e-mail