miercuri, 14 august 2024

Publicat la 8/14/2024 12:54:00 p.m. de

Parteneriatul dintre ROMGAZ și NS-EDGE setează un nou standard de securitate cibernetică

 

S.N.G.N. Romgaz S.A. (ROMGAZ) a găzduit, ieri, un eveniment important „NS EDGE  CYBERSECURITY SHOWCASE”, marcând astfel un avans considerabil în consolidarea  securității infrastructurii energetice critice din România.

Foto: Arhivă

Evenimentul a celebrat  implementarea cu succes a unei soluții avansate de securitate cibernetică, dezvoltată de  NS EDGE, o companie americană considerată inovatoare pentru tehnologiile sale de vârf  în domeniul informațiilor despre amenințări cibernetice.

Implementarea în cadrul ROMGAZ și performanța de succes a soluției NS EDGE, susținută  de Serviciul Comercial Extern al SUA și Ministerul Energiei din România, a stabilind un nou  standard de siguranță pentru informațiile despre amenințări și apărare în sectorul  energetic.

ROMGAZ conștientizează importanța tot mai mare a securității cibernetice, motiv pentru  care compania a integrat măsuri solide de securitate cibernetică în strategia sa de bază.  Această integrare este crucială pentru protejarea activelor, asigurarea continuității  operaționale și menținerea încrederii părților interesate.

Răzvan Popescu, Directorul General al ROMGAZ, a declarat: „Pentru ROMGAZ,  conformarea cu Directiva NIS 2 nu este doar o cerință de reglementare, ci și o  oportunitate de a ne consolida angajamentul față de securitatea cibernetică. Colaborarea  cu NS EDGE exemplifică abordarea noastră proactivă de integrare a tehnologiilor de vârf  care ne îmbunătățesc poziția de securitate cibernetică. Acest parteneriat subliniază  implicarea noastră în susținerea soluțiilor inovatoare și dorința continuă de a excela în  protejarea infrastructurii critice. Astfel de acțiuni reflectă angajamentul ROMGAZ de a  respecta cele mai înalte standarde de securitate și reziliență”.

Soluția NS Edge se numără printre inițiativele de securitate cibernetică ale ROMGAZ, iar  implementarea acestei tehnologii de ultimă oră a fost un succes, oferind detectarea în  timp real a amenințărilor cibernetice, în timp ce procesează eficient volume mari de date  cu resurse de calcul minime.

Parteneriatul dintre ROMGAZ și NS EDGE este consolidat suplimentar de sprijinul  programului CleanTech Nexus, o inițiativă lansată de Ministerul Energiei din România,  Techcelerator și Ministerul Energiei din Republica Moldova. Acest program promovează  inovația și colaborarea transfrontalieră, contribuind la avansarea soluțiilor energetice  durabile și sigure.

Evenimentul a fost onorat de prezența Ministrului român al Energiei, Sebastian Burduja, de  reprezentanți ai Techcelerator și o delegație din partea Serviciului Comercial Extern al  SUA. NS EDGE CYBERSECURITY SHOWCASE a subliniat importanța securității cibernetice și  a evidențiat valoarea strategică a colaborării dintre Romgaz și NS Edge, ca model de  cooperare internațională și guvernamentală.

    Trimite prin e-mail