luni, 5 august 2024

Publicat la 8/05/2024 08:39:00 a.m. de

Spectacol de Sfânta Maria. Medieșenii sunt așteptați în data de 15 august la Hanul Greweln

Primăria Municipiului Mediaș cu spriinul Asociației Mediaș 750 de Ani, va marca și anul acesta sărbătoarea de Sfânta Maria printr-un spectacol folcloric de excepție, intitulat „Petrecere la han”. Soliști și ansambluri de muzică populară vor concerta la mijlocul săptămânii viitoare la Hanul Greweln. Printre aceștia se vor număra Simona Boncuț, Cosmin Chinchișan, Mihaela și Ciprian Istrate, Ansamblurile de dansuri populare „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave”, dar și artiști și ansambluri de muzică populară locale.
 

 
Sărbătoarea de Sfânta Maria va fi celebrată anul acesta în municipiul de pe Târnava Mare, printr-un spectacol extraordinar de muzică folclorică. Acesta va avea loc la mijlocul săptămânii viitoare la Hanul Greweln. „Este vorba despre un spectacol extraordinar intitulat «Petrecere la Han», care va fi organizat de către Primăria Municipiului Mediaș. Acesta va avea loc la Hanul Greweln, în data de 15 august cu ocazia sărbătorii dedicate Sfântei Fecioare Maria” spun reprezentanții Primăriei Municipiului Mediaș.

Soliști și ansambluri
 
De Sfânta Maria, municipalitatea a pregătit și anul acesta un program folcloric deosebit. Pe scena specială amenajată la Hanul Greweln vor urca nume consacrate ale foclorului românesc. Vor susține recitaluri atât artiști cât și ansambluri de muzică populară. În program vor exista și invitați speciali. Astfel, participanții îi vor putea vedea și asculta pe Simona Boncuț alături de orchestră, Mihaela și Ciprian Istrate alături de „Ceterașii de pe câmpie”, dar și Cosmin Chinchișan alături de orchestră. Totodată, vor susține recitaluri Cosmina Fulea, Aurelian Suciu, Emilia Muntean, Costel Popa, Aurica Bacea, Luminița Dejan, Bianca și Diana Crețu, Natalia și Alin Matyas, respectiv Diana Tișe. La spectacol vor participa Ansamblurile de dansuri populare „Târnavele” și „Muguri de pe Târnave”, dar și Clubul Copiilor Mediaș, Cercul de muzică. „În zi de sărbătoare, Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, organizează bine-cunoscutul eveniment «Petrecere la Han». Artiști locali, dar și consacrați, vă invită la o o nouă ediție a tradiționalului eveniment folcloric ca să vă încânte, pentru câteva ore, cu recitaluri folclorice deosebite și dansuri populare tradiționale românești” mai spun reprezentanții municipalității.
 
Sărbătoare importantă
 
Una dintre cele mai mari sărbători creștine din an, Sfânta Maria, Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, este prăznuită în fiecare an la data de 15 august. Popular, Adormirea Maicii Domnului este considerată ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. Tot pe 15 august, este sărbătorită Ziua Marinei, Maica Domnului, Sfânta Maria, fiind ocrotitoarea marinarilor. De Sfânta Maria se merge la biserică şi se participă la slujbă. Potrivit tradiţiilor, ziua de 15 august este ultima în care mai poţi culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Masa de Sfânta Maria trebuie să fie cât mai cumpătată, chiar dacă nu mai este zi de post.
    Trimite prin e-mail