marți, 6 august 2024

Publicat la 8/06/2024 10:28:00 a.m. de

Termen nou. Proiectul de la Școala Gimnazială Numărul 4 trebuie finalizat până în decembrie 2025

Proiectul de reabilitare și modernizare a unității de învățământ din zona centrală a orașului are un nou termen de finalizare. Lucrările trebuie duse la bun sfârșit până la finalul anului viitor. Acestea au fost întârziate de găsirea unui schelet din perioada medievală care au blocat practic activitatea pe șantier pentru o perioadă. De asemenea, a fost necesară demolarea uneia dintre clădirile existente, o modificare față de proiectul inițial.
 
 
Conducerea Primăriei Mediaș a continuat vizitele pe șantierele din oraș. Una dintre locații a fost aceea de la Școala Gimnazială Numărul 4 din zona centrală a orașului, care se află într-un proces de reabilitare și modernizare, finanțat cu fonduri europene. Proiectul are un nou termen de finalizare și anume sfârșitul anului 2025, asta după ce problemele întâmpinate de constructor, printre care găsirea unui schelet din perioada medievală în curtea școlii, au dus la întârzieri.
 
Proiect prioritar
 
Primarul Gheorghe Roman a vizitat la începutul acestei săptămâni șantierul Școlii Gimnaziale Numărul 4. Edilul a explicat că nu este mulțumit de stadiul actual al lucrărilor, dar spune că lucrurile merg în direcția bună. „Am spus mereu că educația trebuie să reprezinte pentru orice comunitate locală o prioritate, astfel că la Școala Gimnazială Numărul 4 avem un exemplu, un exemplu în care vreau să arăt că aceste investiții continuă și în perioada următoare. Sigur că mă nemulțumește stadiul în care suntem în momentul de față în ceea ce privește implementarea proiectului, dar în același timp am observat optimism din partea celor care derulează investiția, iar faptul că ne îndreptăm într-o direcție bună nu poate decât să îmi creeze speranța că, până la finalul anului viitor, lucrările la Școala Gimnazială Numărul 4 vor fi finalizate”, a declarat Gheorghe Roman.
 
Gata în 2025
 
Reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4 face parte din proiectul intitulat „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România-II”. Proiectul are un nou termen de finalizare și anume finalul anului 2025. „Proiectul reabilitării Școlii Gimnaziale numărul 4 își continuă parcursul. El beneficiază de un nou contract de finanțare pe următorul exercițiu financiar. După cum se vede, lucrările sunt de o amploare și de o profunzime în raport cu dificultatea temei.  Avem o clădire principală istorică de reabilitat, avem un corp nou de clădire, avem un zid istoric, o curte, o incintă de amenajat. Se va acorda constructorului un nou termen până la finele anului 2025, în acord cu noul contract de finanțare și sperăm că lucrările se vor ridica la nivelul calitativ și la așteptările tuturor” spune Mihaela Paul, Manager de proiect.
 
2 loturi
 
Cele două contracte de achiziție  din cadrul proiectului sunt defalcate pe două loturi și anume „Servicii de proiectare si execuție lucrări de construcție: Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Numărul 4” și „Achiziția dotărilor pentru obiectivul de investiție: Reabilitare/ Modernizare Școala Gimnazială Numărul 4”. Primul lot constă în principal în lucrări  de consolidare, amenajări de circulații exterioare și accese, termoizolare a anvelopei construcțiilor, refacerea finisajelor interioare în sălile de clasă, recompartimentări, refacere instalații sanitare și electrice.  Cel de-al doilea lot de lucrări, intitulat „Achiziția dotărilor pentru obiectivul de investiție Reabilitare/ Modernizare Școala Gimnaziala Numărul 4” va cuprinde furnizarea de produse pentru dotarea școlii conform caietului de sarcini, produse  care constau în principal în mobilier cu specific școlar și aparatură și echipamente electronice pentru uz didactic. Prin proiectul de modernizare a clădirii cu funcțiune de învățământ se va crea o infrastructură educațională care să garanteze accesul deschis și nediscriminatoriu al copiilor din localitate și din localitățile limitrofe, având ca efect creșterea calității actului educațional, în beneficiul elevilor.
    Trimite prin e-mail