luni, 9 septembrie 2024

Publicat la 9/09/2024 07:44:00 a.m. de

Competiție reușită! Mediaș Bike Marathon 2024 s-a bucurat de un interes ridicat

Peste 420 concurenți s-au întrecut la cea de-a șaptea ediție a competiției de tip cross-country, un eveniment sportiv de excepție, la care au fost prezenți sportivi amatori și licențiați, atât din țară, cât și din străinătate. Pe lângă cele trei trasee consacrate, organizatorii au pregătit și anul acesta încă patru, cel mai lung fiind de 100 kilometri, dar și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia au avut propriul lor Mediaș Bike Marathon.


Mediaș Bike Marathon este un concurs de ciclism aflat la cea de-a șaptea ediție, cu startul și finish-ul pe strada Johannes Honterus în municipiul Mediaș. Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan și Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Cele șapte trasee de la ediția din acest an au parcurs atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate. „Mediaș Bike Marathon a fost și în acest an o competiție sportivă extrem de atractivă. Le mulțumesc sponsorilor și voluntarilor care alături de colegii mei din Primăria Municipiului Mediaș au făcut ca și ediția de anul acesta să fie o reușită”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Rezultatele obținute
 
Pe traseul de 14 kilometri la masculin pe prima poziție s-a clasat Andrei-Olimpiu Szabo, iar la feminin prima care a trecut linia de sosire a fost Roxana Cordea. La 18 kilometri, câștigător la masculin a fost Daniel Simion, iar prima concurentă care a trecut linia de finiș a fost anul acesta Raluca Maria Duțu. Pe traseul de 30 kilometri au fost anul acesta 111 concurenți, iar primul care a ajuns la linia de finiș a fost Darius Chirilă, în timp ce la feminin prima clasată a fost Steffi Zincenco. La 35 kilometri, câștigător la masculin a fost Roland Szocs, iar la feminin Tekla Keresztesi. Cei mai mulți concurenți care au trecut linia de finiș au fost înregistrați anul acesta la traseul de 45 kilometri. Câștigător la masculin a fost Paul Răducanu, iar la feminin Cristina Mănăilă. Pe traseul de 60 kilometri, câștigătorii au fost Ferenc Beko, respectiv Simona Pop. Iosif Ureche a trecut primul linia de sosire pe traseul de 80 kilometri, după 3 ore și 44 minute și 51 secunde, iar Eszter Bereczki a trecut prima linia de sosire la feminin. Pe traseul de 100 kilometri, introdus pentru a doua oară în concurs, au luat startul 12 concurenți. Primul care a reușit să termine a fost József Attila Málnási în 4 ore 43 minute și 33 de secunde. La feminin pe prima poziție a fost Suzanne Hilbert, care a terminat cursa în 7 ore, 9 minute și 8 secunde.
 
Categorii și premii
 
La fiecare dintre cele șapte trasee propuse de către organizatori, participarea s-a făcut pe categorii de vârstă și sex. Astfel, pe traseele de 14, 30 și 35 kilometri premierea a constat în produse de la sponsori, iar pe traseele de 45, 60, 80 și 100 kilometri s-au acordat premii în bani. Câștigătorii la traseul de 100 kilometri vor avea participare gratuită pe viață la Medias Bike Marathon. De asemenea, toți participanții care au trecut linia de finish la traseul de 100 kilometri vor avea număr GOLD la edițiile următoare. Organizatorii Mediaș Bike Marathon ediția 2024 au fost Primăria Mediaș,  CSM Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, Asociația Mediaș 750 de ani, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei și comunității locale de cicliști.
    Trimite prin e-mail