duminică, 1 septembrie 2024

Publicat la 9/01/2024 11:42:00 a.m. de

Foto. Axentiștii generației 1979, din nou pe băncile liceului

 

Absolvenții promoției 1979 ai Liceului Teoretic „Axente Sever” din Mediaș au revenit pe băncile școlii după 45 de ani. Întâlnirea a fost una emoționantă.

Player video

00:00
00:46

foto: Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

În urmă cu 45 de ani o altă generație deosebită a Liceului Teoretic Axente Sever își încheia parcursul liceal iar membrii acestei promoții erau pregătiți să înfrunte provocările vieții de adult. Nu a fost deloc ușor, fiind vorba și de anii regimului comunist, însă fiecare dintre ei și-a croit destinul în viață, cu mai mult sau mai puțin succes. A rămas neschimbată prietenia durabilă peste timp a adolescenților promoției 1979 și bucuria revederii acestora la unitatea de învățământ unde și-au petrecut cea mai frumoasă perioadă a vieții de licean.

foto: Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

Vineri 30 august 2024 a sunat clopoțelul revederii membrilor generației 1979 la Liceul Teoretic Axente Sever. Alături de clopoțel a răsunat în mod solemn Gaudeamus Igitur, iar apoi doamna directoare Ana-Maria Agîrbiceanu le-a urat bun venit absolvenţilor și i-a condus în sala lor de clasă.

foto: Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

Absolvenții promoției 1979 au ținut un moment de reculegere în amintirea colegilor și a cadrelor didactice care nu mai sunt printre noi, după care buna dispoziție și amintirile peripețiilor din liceu i-au cuprins și i-au molipsit din plin. Au plecat bucuroși de faptul că au avut ocazia să se reîntâlnească, să schimbe impresii și să constate că prieteniile din anii de liceu au dăinuit până în zilele noastre.
„Îi așteptăm cu drag și anul viitor să revină la fel de optimiști și încrezători la unitatea de învățământ care i-a transformat prin educație din adolescenți în adulți”, au transmis reprezentanții instituției medieșene de învățământ.

foto: Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

    Trimite prin e-mail