miercuri, 11 septembrie 2024

Publicat la 9/11/2024 07:55:00 a.m. de

Încă o amânare. Circulația cu trenul de la Mediaș la Sibiu va fi posibilă doar din luna octombrie

Având în vedere faptul că, pe distanța Ocna Sibiului – Loamneș, lucrările de reparații la suprastructura feroviară nu sunt finalizate, din cauza dificultăților pe care executantul lucrării le întâmpină, în aprovizionarea cu materiale, reluarea circulației trenurilor a fost din nou amânată. Astfel, deși aceasta era anunțată pentru data de 6 septembrie ora 16:00, ea a fost amânată pentru data 8 octombrie, conform unei notificări transmise de executant Sucursalei Regionale CF Brașov.
 
 
Concret, în această perioadă, pe relația Copșa Mică – Sibiu, circulația trenurilor aparținând operatorului național de transport feroviar CFR Călători, se va desfășura doar pe distanța Copșa Mică – Loamneș și retur. Trenurile aparținând operatorului de transport feroviar INTERREGIONAL CĂLĂTORI, vor circula pe relația Copșa Mică – Loamneș și retur, iar pe distanta Loamneș – Sibiu și retur, operatorul va continua să asigure transbordarea călătorilor cu mijloace auto. „Reparațiile la suprastructura feroviară, care se execută pe linia simplă Ocna Sibiului – Loamneș, sunt incluse în programul de lucrări de tip QUICK WINS – SRCF Brașov, cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile PNRR. Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigurăm că lucrările de tip QUICK WINS sunt necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de transport, scopul final fiind creșterea vitezei de circulație și a gradului de siguranță”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.
 
Toată vara
 
De la începutul lunii iulie nu se mai poate circula cu trenul între Mediaș și Sibiu
, datorită înlocuirii liniei de cale ferată între Ocna Sibiului și Loamneș. Inițial s-a anunțat că trenurile nu vor circula între Mediaș și Sibiu în perioada 1 iulie – 9 august 2024, iar în acest interval de timp, CFR Călători va asigura transportul călătorilor cu autobuze. Ulterior termenul a fost prelungit până în septembrie, iar acum până în luna octombrie.
    Trimite prin e-mail