luni, 9 septembrie 2024

Publicat la 9/09/2024 07:35:00 a.m. de

Început perfect. ACS Mediaș a bifat a doua victorie consecutivă în campionat

Formația pregătită de tehnicianul Cosmin Vâtcă a învins cu scorul de 2-0 FC Unirea Dej, într-o partidă disputată pe teren propriu. După o primă repriză albă, medieșenii au marcat de două ori în debutul actului secund prin Cristian Avram și Octavian Ursu, goluri care au asigurat cele trei puncte pentru formația gazdă. În etapa următoare ACS va juca în deplasare cu Avântul Reghin. Partida este programată vineri, 13 septembrie, de la ora 17:00.


ACS Mediaș a disputat la sfârșitul săptămânii trecute primul joc în fața propriilor suporteri în actuala ediție de campionat. Medieșenii au început partida contând pentru etapa cu numărul 2 a Campionatului Ligii a 3-a în formula Fabio Blaga, Sergiu Gurei, Cristian Avram, Alin Dohotariu, Cristian Maxim, Mihai Stancu, Cătălin Tineiu, Octavian Ursu, Raul Orlandea, Andrei Vilea și Cristian Pajco.
 
Repriză albă
 
Formația oaspete a avut o șansă mare de a deschide scorul în debutul meciului, însă Adrian Pop a șutat peste poartă din poziție de unu la unu cu portarul Fabio Blaga. În minutul 13, lovitura de cap a lui Alin Dohotariu de la circa 9 metri a trecut peste poarta adversă. În minutul 32, Raul Orlandea a șutat din marginea careului de 16 metri însă mingea a fost blocată de un apărător al dejenilor. Prima repriză s-a terminat în cele din urmă cu scor alb.
 
Au venit și golurile
 
ACS a reușit apoi o parte secundă mult mai bună. Medieșenii au deschis scorul în minutul 52, atunci când Cristian Avram a profitat de o bâlbâială în defensiva gazdelor după o lovitură de colț și a trimis mingea în poartă cu piciorul. Peste treisprezece minute s-a făcut 2-0, grație golului marcat din acțiune de Octavian Ursu. Gazdele au avut și alte ocazii clare de a marca însă în cele din urmă partida s-a terminat cu un avantaj de două goluri. Am făcut un joc bun, chiar dacă în prima repriză puțin am intrat în jocul echipei adverse. Repriza a doua, zic eu, a fost foarte bună, schimbările de jucători au ajutat echipa. Au trecut două etape, avem o echipă tânără, suntem pe un drum bun pentru a realiza ceva frumos. Îi felicit pe jucători pentru tot ceea ce fac. Dacă avem răbdare și cu încredere putem să facem lucruri frumoase”, spune antrenorul Cosmin Vâtcă.
 
Loc pe podium
 
În urma rezultatul înregistrat în compania formației FC Unirea Dej, gruparea de pe Târnava Mare a acumulat 6 puncte. Medieșenii sunt pe poziția a doua a clasamentului seriei, la egalitate de puncte cu liderul și formația de pe locul al treilea, acestea fiind despărțite în prezent de golaveraj. ACS va juca în etapa viitoare în deplasare cu CSM Avântul Reghin. Partida este programată vineri, 13 septembrie de la ora 17:00.
 
2 nume noi
 
În paralel, ACS Mediaș continua să se întărească. Gruparea de pe Târnava Mare a anunțat transferurile a încă doi jucători, un portar și un mijlocaș. Este vorba despre portarul Simion Bumbar, un jucător în vârstă de 19 ani care a mai evoluat pentru Gaz Metan Mediaș și CSC 1599 Șelimbăr. Acesta spune că își dorește să ajute echipa atunci când va fi nevoie de el. „Am ales ACS Mediaș deoarece este o echipă cu un proiect serios, evoluând totodată și cu majoritatea băieților la Gaz Metan Mediaș în trecut! Vreau să facem o figură frumoasă, să dăm tot ce avem mai bun în fiecare meci, să mă pregătesc bine, iar atunci când va fi nevoie să pot ajuta echipa! Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi la fiecare meci, la bine și la greu iar la final să ne bucurăm împreună de fiecare rezultat!” a declarat Simion Bumbar pentru pagina oficială a clubului. Al doilea transfer este cel al lui Răzvan Greu, un jucător în vârstă de 29 ani, care a bifat peste 150 meciuri la nivelul primelor două eșaloane din România. Acesta evoluează pe postul de mijlocaș central. „Am ales ACS Mediaș pentru că se află într-un oraș cu tradiție în fotbalul românesc, cu un proiect serios, pe termen lung. Îmi propun să fiu sănătos, să am evoluții cât mai bune și să ne atingem toate obiectivele propuse. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susțină și sigur nu o să-i dezamăgim! Hai ACS Mediaș!”, a declarat Răzvan Greu pentru pagina oficială a clubului.

    Trimite prin e-mail