vineri, 13 septembrie 2024

Publicat la 9/13/2024 09:32:00 a.m. de

Povestea Vinului continuă la Mediaș. Evenimentul va avea loc, sâmbătă și duminică, în centrul istoric al orașului

Povestea Vinului merge mai departe la Mediaș. Evenimentul aflat la cea de-a treia ediție va fi organizat în acest sfârșit de săptămână în municipiul de pe Târnava Mare. Crame de prestigiu își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner, Hanul Greweln, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș.
 
 
În perioada 14-15 septembrie, evenimentul aflat la cea de-a treia ediție, va fi organizat în Piața Regele Ferdinand I din municipiul de pe Târnava Mare. Crame de prestigiu își vor prezenta vinurile, bucătari de excepție vor prepara mâncăruri speciale, iar atmosfera va fi întreținută de muzicieni consacrați. Povestea Vinului la Mediaș este un eveniment organizat de The Wine Corner, Hanul Greweln în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. „Este al treilea eveniment de acest fel pe care îl facem. Mulțumim frumos sponsorilor și în primul rând partenerului nostru principal, Primăria Mediaș și Primarul Gheorghe Roman, pentru tot ajutorul. De asemenea, Hanului Greweln, care este partenerul nostru în fiecare an pe zona de mâncare și celorlalți parteneri care au făcut posibilă desfășurarea evenimentului și în acest an”, spune Alexandru Isăilă, organizator al manifestării.
 
Degustări de vin
 
Pe 13 septembrie, cu o zi înainte de începutul evenimentului „Povestea Vinului” va avea loc un training de servire a vinurilor, care se adresează ospătarilor, dar și tuturor persoanelor interesate. Sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 12:00 se va face must pentru copii și se vor pune în vânzare biletele de degustare. „Degustarea efectivă va începe de la ora 15:00 și va ține până seara târziu, încercăm să ajungem la ora 24:00. O să fie prezente în jur de 17-20 de crame la acest eveniment. O să fie show culinar, live cooking show împreună cu prietenii noștri de la BEEFmania de la Timișoara. Duminică la fel o să avem program de degustare de la ora 15:00 până la ora 23:00”, mai spune Alexandru Isăilă.
 
Program artistic
 
Atmosfera în Piața Regele Ferdinand I, locul de desfășurare al evenimentului dedicat vinului, va fi întreținută în fiecare dintre cele două zile, de muzică de calitate. Programul artistic al primei zile va debuta la ora 17:30 cu un concert al formației ADHOC. Ulterior vor concerta Virgiul Suciu, „Peste Generații”, Marius Matache, iar seara se va încheia cu recitalul susținut de Paula Seling & Vlad Miriță. Duminică după-amiază programul muzical va începe tot de la ora 17:30 cu un concert susținut de Raul Pop, urmat de Vasile Pădure, Grupul Motto, Impact și Trupa Dinamic. Participanții vor avea parte, duminică, de la ora 18:00, de un spectacol de teatru și vin. Acesta va fi susținut de Florin Coșuleț, actor, autor și regizor. Actorul sibian nu se află la prima prezență la Mediaș și este un prieten special al evenimentului.
 
Mai multe masterclass-uri
 
În cadrul evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș”,  organizatorii pun un accent deosebit pe dezvoltarea și profesionalizarea serviciilor din domeniul HoReCa, oferind o serie de masterclass-uri dedicate atât specialiștilor, cât și pasionaților de vinuri. Scopul este de a îmbunătăți calitatea serviciilor din industria ospitalității, de a promova vinurile românești și străine de calitate și de a încuraja un consum responsabil.
Prin intermediul acestor sesiuni de formare, susținute de experți de renume în domeniu, participanții au oportunitatea de a aprofunda cunoștințele despre comunicarea vizuală în HoReCa, explorarea senzorială a vinului, precum și despre distilatele tradiționale românești.
 
Susține educația
 
Vor fi abordate tematici precum rolul somelierului în restaurante și importanța degustării controlate, inclusiv prin experiențe speciale dedicate vinurilor și distilatelor fine. „Prin aceste masterclass-uri, «Povestea Vinului» nu doar că promovează excelența în serviciile HoReCa, dar și susține educația și aprecierea corectă a vinului, încurajând astfel un consum conștient și responsabil. Evenimentele sunt gândite pentru a oferi valoare adăugată atât profesioniștilor din domeniu, cât și iubitorilor de vinuri, contribuind la creșterea standardelor în ospitalitate și la consolidarea unei culturi a vinului de calitate în România
”, a mai declarat Alexandru Isăilă.

Program – Sâmbătă, 14 Septembrie 2024

11:00 – 13:00: Degustare specială: „Descoperă tainele vinurilor Metamorfosis” | Crama Traube

12:00 – 22:00: Vânzare de bilete

12:00: Pregătirea mustului (Prezentare costume populare, muzică live și surprize pentru cei mici)

13:00: Vânzare vin, muzică ambientală, răsfăț culinar

15:00: Degustare vin, muzică ambientală, răsfăț culinar cu Beef Mania și Hanul Greveln

15:30: Masterclass cu somelier Nicu Pop: „Explorare senzorială a vinului” | Crama Traube – 15 lei/pers.

17:00: Deschidere oficială – Prezentarea cramelor, interviu pe scenă – Povestea cavalerilor vinului

17:15: Prezentarea și definirea distilatelor tradiționale românești – Horincă, Țuică cu Ștefan Gogota | Interviu pe scenă

17:30: Live cooking show cu Beef Mania și Chef Bogdan Corduneanu | Piața Regele Ferdinand I

17:30: Muzică live: concert ADHOC

18:00: Degustare trabuc, țigări de foi și distilate fine cu Laurențiu Avram Achim | Crama Traube – 30 lei/pers.

18:30: fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology | Piața Regele Ferdinand I

18:30: Muzică live: concert Virgil Suciu

19:30: Asociere culinară: Smoker & Grill cu Chef Corduneanu și vinurile Cramei De Matei cu somelier Vasile Ghimpu

19:45: Muzică live: concert Peste Generatii

20:45: Muzică live: concert Marius Matache

21:00: Cocktail Night: fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology | Piața Regele Ferdinand I

21:30: Muzică live: concert Paula Seling & Vlad Miriță

23:00: Ultima comandă

00:00: Încheiere ziua 1.

Program – Duminică, 15 Septembrie 2024

11:00 – 13:00: Masterclass de comunicare vizuală pentru profesioniștii din domeniul Horeca | Crama Traube

12:00 – 22:00: Vânzare de bilete

13:00: Vânzare vin, muzică ambientală, răsfăț culinar

14:00: Analiză senzorială: „Cum se degustă un pahar de vin” cu somelier Vasile Ghimpu | Crama Traube

15:00: Degustare vin, muzică ambientală, răsfăț culinar

15:00: Prezentarea Cramei Metamorfosis | Interviu pe scenă

15:30: fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology | Piața Regele Ferdinand I

17:00: Povestea Cramei Cotnari – somelier și brand ambasadorul Daniel Vrănescu | Interviu pe scenă

17:30: Muzică live: concert Raul Pop

18:00: Muzică live: concert Vasile Pădure

18:00: Teatru și Vin: Florin Coșuleț – „Nimeni nu știe ce este în inima mea!” | Sala Traube – 25 lei/pers.

18:45: Muzică live: concert Grupul Motto

19:00: Cocktail Night: fi-GA & Astoria – Bubbles Mixology | Piața Regele Ferdinand I

19:30: „Ce este somelierul, rolul somelierului într-un restaurant?” – somelier Daniel Vrănescu | Interviu pe scenă

19:45: Muzică live: concert Impact

20:45: Muzică live: concert Dinamic

22:00: Ultima comandă

    Trimite prin e-mail