miercuri, 11 septembrie 2024

Publicat la 9/11/2024 09:14:00 a.m. de

Raluca Turcan: „29 de campusuri de învățământ dual vor fi înființate în România prin fonduri europene alocate prin PNRR!”. Unul va fi la Sibiu. (P)

 După inaugurarea primului campus de învățământ dual din România, la Oradea, Raluca Turcan a transmis următorul mesaj:

foto: PNL Sibiu

„Nu mai puțin de 29 de campusuri de învățământ dual vor fi înființate în România prin fonduri europene alocate prin PNRR! Iar primul dintre ele deja a fost inaugurat! Unde altundeva decât într-o administrație locală condusă de liberali? Azi, (n.r. – marți) la Oradea, s-a inaugurat primul campus de învățământ dual din țara noastră, în prezența președintelui PNL și candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Nicolae Ionel Ciucă, a președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan și primarului municipiului Oradea, Florin Birta.
Și Sibiul va avea un campus dual: în luna martie, în prezența ministrei Educației, Ligia Deca, s-a semnat acordul de realizare a acestuia. În  Sibiu și-au dat mâna pentru îndeplinirea acestui obiectiv: conducerea Universității L. Blaga, administrația publică locală a Mun. Sibiu, Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, precum și reprezentanții celor 7 colegii și licee tehnice din Sibiu.
Este important ca toți tinerii din România să aibă condițiile necesare pentru a urma un drum în viață care li se potrivește, învățând meserii care le oferă ulterior locuri de muncă bine plătite, căutate și valorizate.
PNL a fost un promotor activ al învățământului dual, un sistem modern și care combină perfect formarea în școală și cea în cadrul unei întreprinderi”
    Trimite prin e-mail