vineri, 6 septembrie 2024

Publicat la 9/06/2024 04:45:00 p.m. de

S-a semnat contractul „ATM-CL-09 Extindere și implementare SCADA în aria de operare a SC Apa Târnavei Mari SA, județul Sibiu”

 


În data de 03.09.2024, la sediul Operatorului Regional Apa Târnavei Mari a avut loc semnarea contractului de proiectare și execuție  ATM-CL-09: „ATM-CL-09 Extindere și implementare SCADA în aria de operare a SC Apa Târnavei Mari SA, județul Sibiu”, din cadrul proiectului major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu – Etapa II”.
Contractul are o valoare de 20.643.654,80 RON, la care se adauga TVA 3.922.294,41 RON. Durata prezentului contract este de 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere a contractului și reprezintă durata de execuție a contractului.
Obiectul contractului constă în modernizarea sistemului SCADA la nivelul operatorului.  În urma extinderii sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare este necesară modernizarea sistemului SCADA, acesta urmând a fi integrat în Dispeceratul Regional al Operatorului Apa Târnavei Mari. Prin realizarea noului sistem SCADA se vor colecta informații din centrele operaționale locale, care sunt realizate prin celelalte contracte derulate, într-un singur sistem - Dispeceratul Central.
Sistemul global va fi unul deschis și va permite extinderi ulterioare, soluția implementată nefiind una limitativă. Prin realizarea sistemului SCADA se va asigura integrarea tuturor stațiilor de tratare apă, a gospodăriilor de apă, a stațiilor de epurare apă uzată, a stațiilor de pompare și a căminelor de monitorizare construite prin contractele de lucrări, în cadrul Dispeceratului Regional.
Activitățile prevăzute în contract sunt:
- activități de proiectare - Proiectul Tehnic de Execuție, care va include toate documentele necesare conform legislației și orice documentație necesară pentru obținerea avizelor și autorizațiilor; suport pentru Beneficiar în obţinerea autorizaţiilor şi avizelor necesare;
- lucrări de construcție;
- furnizare și montaj echipamente tehnologice;
- testare și punere în funcțiune;
- instruirea personalului Beneficiarului;
- remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție.
Contractul „ATM-CL-09 Extindere și implementare SCADA în aria de operare a SC Apa Târnavei Mari SA, județul Sibiu” face parte din, „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu – Etapa II” (cod SMIS 321281), finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul de Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027. Valoarea totală a proiectului este de 777.770.080,81 RON (inclusiv TVA).

    Trimite prin e-mail