marți, 8 octombrie 2024

Publicat la 10/08/2024 08:10:00 a.m. de

Acțiune caritabilă. Municipiul Mediaş va găzdui şi anul acesta evenimentul „1 Milion de stele”

Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic din Blaj va organiza un eveniment caritabil în cartierul Vitrometan. Acesta se va desfăşura în data de 25 octombrie începând cu ora 17:00, în parcarea Bisericii Greco Catolice „Sfinţii Petru şi Paul” situată pe strada Sticlei lângă sediul societăţii Transgaz. Fondurile colectate în urma acestei campanii vor fi folosite pentru a susține terapiile copiilor cu dizabilități de la Centrul de recuperare neuromotorie „Pruncul Isus” Mediaș.
 
 
Au început pregătirile pentru ediția din acest an a evenimentului „1 Milion de Stele”. Vineri, 25 octombrie, de la ora 17:00, medieşenii şi nu numai ei, sunt aşteptaţi în parcarea Bisericii Greco Catolice „Sfinţii Petru şi Paul” situată pe strada Sticlei, lângă sediul societăţii Transgaz. Aceştia vor avea posibilitatea să doneze pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a copiilor cu dizabilități. Acţiunea de caritate a ajuns anul acesta la cea de-a doisprezecea ediţie organizată în respectiva locație de către Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catalic Blaj prin Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus Mediaş”.
 
Donații pentru nevoiași

 
Medieșenii sunt așteptați și anul acesta să participe în număr mare la acțiunea publică de solidaritate socială „Un Milion de Stele”. Participanţii vor aprinde și de această dată lumânări, iar fiecare lumânare va reprezenta o persoană aflată în nevoie. Totodată, aceştia vor putea face o donaţie pentru familiile nevoiaşe. În cadrul evenimentului se va desfășura „Bazarul Carității”, în cadrul căruia copiii din comunitate vor aduce diferite obiecte care vor putea fi achiziționate de către participanți.  A aprinde o lumânare într-un spațiu public, în cadrul evenimentului, reprezintă gestul simbolic de a fi solidar cu o persoană aflată în dificultate. Cu această ocazie aveți posibilitatea să faceți donații la fața locului pe care le vom folosi pentru ameliorarea condițiilor de viață a copiilor cu dizabilități pe care îi avem în grijă și asistare la Centrul Pruncul Isus. Evenimentul 1 Milion de Stele se va desfășura vineri, 25 octombrie, începând cu ora 17:00 în parcarea de lângă societatea Transgaz de pe strada Sticlei numărul 4”, spune Adelina Biriș, Manager de proiect la Centrul de Recuperare Neuromotorie „Pruncul Isus Mediaş”.
 
A 12-a ediţie
 
Cel mai amplu gest de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate, „Un Milion de Stele 2024”, a ajuns la ediția a doisprezecea în municipiul Mediaș. Toate edițiile au fost organizate pe strada Sticlei, iar în anul 2020 a fost organizată o ediție online. La evenimentul de la Mediaș vor participa ca și invitați copii de la mai multe grădinițe și școli din oraș. „Ni se vor alătura, ca în fiecare an, grădinițe și școli, oameni de bine, prieteni, susținători ai copiilor cu dizabilități care doresc să ne sprijine activitatea. În cadrul evenimentului vom organiza Bazarul Carității cu jocuri, jucării, cărți pentru copii, articole sportive, ornamente handmade, conserve de toamnă, dulciuri de casă. În schimbul acestor lucruri oamenii pot face o donație pentru susținerea Centrului Pruncul Isus. Prin evenimentul «Un Milion de Stele» susținem cauza persoanelor nevoiașe și a grupurilor marginalizate din punct de vedere social, de a avea acces la servicii sociale pentru a depăși situația de dificultate în care se află”, mai spune Adelina Biriș.
    Trimite prin e-mail