miercuri, 23 octombrie 2024

Publicat la 10/23/2024 04:20:00 p.m. de

Evacuare în baza unor sentințe judecătorești pe strada Tineretului

Direcţia de Asistenţă Socială Mediaş administrează locuinţele sociale situate în blocurile 3 și 5 de pe strada Tineretului, unde locuiesc de mai mult timp 8 familii în mod abuziv. Evacuarea acestora se face în baza unor sentinţe judecătoreşti de evacuare şi de încuviinţare a executării silite, de către executorul judecătoresc.
Aceste familii au fost notificate, conform legii, din luna septembrie 2023 să elibereze locuinţele ocupate abuziv. Deoarece niciuna dintre familii nu s-a conformat, procedura de executare a continuat, pentru punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti, aceste familii urmând a fi evacuate.
“, anunță Primăria Mediaș. 


Familiile cu copii au beneficiat de  informare şi consiliere socială cu privire la serviciile si beneficiile de asistență socială de care pot beneficia, în conformitate şi în limitele prevederilor legale, pentru a depăși situația de dificultate în care se află la acest moment.
Am aflat de evenimentele care au avut loc ieri pe strada Tineretului, mai exact în zona blocurilor 3 și 5. Pentru ca medieșenii să fie informați corect, vreau să fac cunoscut faptul că este vorba despre 8 familii care locuiesc abuziv în acele blocuri. Pentru cele 8 familii există sentință judecătorească de evacuare. Cele 8 familii cunosc acest fapt încă de la începutul acestui an, astfel că în această perioadă executorul judecătoresc, însoțit de organele competente nu va face altceva decât să ducă la bun sfârșit sentința judecătorească. Pentru familiile cu copii, vom găsi soluții împreună cu Direcția de Asistență Socială, în așa fel încât să treacă cât mai ușor peste această iarnă. Proiectul pe care l-am promis în urmă cu câțiva ani și anume acela de a demola blocurile din cartierul italian, așa cum îl cunoaștem cu toții, merge mai departe", a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail