vineri, 18 octombrie 2024

Publicat la 10/18/2024 01:12:00 p.m. de

„Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”

Asociația „Primește și Dăruiește” în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș, organizează și anul acesta campania umanitară „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”. Aceasta se derulează sub motto-ul „Împreună facem fapte bune. Campania se adresează persoanelor care provin din familii cu o situaţie materială precară din municipiul Mediaș, satul aparținător Ighișu Nou, orașul Copșa Mică, precum și din localitățile Târnava, Dârlos și Ațel.
 
 
Sub motto-ul „Împreună facem fapte bune”, Asociația „Primește și Dăruiește” în colaborare cu Centrul Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș și cu ajutorul semenilor, organizează cea de-a șaptea ediție a campaniei umanitare „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași”, care este un gest firesc de solidaritate față de persoanele aflate în dificultate. Campania se adresează persoanelor nevoiașe care provin din familii cu o situaţie materială precară din municipiul Mediaș, satul aparținător Ighișul Nou, orașul Copșa Mică, precum și din localitățile Târnava, Dârlos și Ațel, copii şi adulţi deopotrivă.
 
Produse și bani
 
Timp de două luni de zile, în perioada 15 octombrie – 15 decembrie, medieșenii și nu numai, pot dona alimente neperisabile, precum și produse de igienă: periuță și pastă de dinți, săpun, șampon, într-unul din punctele cheie ale campaniei. De asemenea, medieșenii pot dona scutece, lapte praf sau șervețele umede. În alte 14 locații vor fi amplasate urne pentru cei care doresc să ajute financiar cu orice sumă de bani, o altă modalitate fiind aceea de a dona direct în contul asociației: RO20INGB0000999910231723, de oriunde din lume. „Dăm startul unei noi campanii umanitare «Îmbrățișează-i pe cei nevoiași», pentru cea de-a șaptea oară. Vorbim despre o tradiție în Mediaș și zona de nord a județului Sibiu, în apropierea sărbătorilor de iarnă, în care zeci de voluntari și sute de semeni, alături de părinți și bunici, de cadre didactice și directori ai instituțiilor de învățământ, precum și parteneri vechi și mai noi, care încearcă și spunem noi că și reușesc să aducă zâmbete pe chipul celor care au mai puțin decât noi și în același timp, bucurie în suflet. Îmi face plăcere, ca fiecare an, să vă rog, a nu uita nicicând, că îmbrățișarea nu este doar un gest fizic, ci este tot o formă de a ajuta” a declarat Dăbăcan Daniel, Președintele Asociației „Primește și Dăruiește”.
 
Parteneri de campanie
 
Campania Umanitară „Îmbrățișează-i pe cei nevoiași” se desfășoară cu sprijinul Centrului Bisericesc „Sfântul Nectarie” Mediaș prin preotul Flaviu Fleșer. Parteneri sunt de asemenea, Cofetăria Lidia, Diafan Flowers, Market Senic Mediaș, Radio Mediaș, Primăria Mediaș, Primăria Copșa Mică, Tipografia Tipo Mediensis, Clinica Noemi Med, Centrul Medical SMD Copșa Mică, Florăria Orhideea, Brutăria Oana & Paul Prod din Șeica Mică, Școala Gimnazială „Ioan Moraru” Dârlos. Alți parteneri sunt Magazinul Intim Ani Curciu, Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” Mediaș, Grădinița „Pinocchio”, Grădinița cu Program Prelungit Numărul 12, Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș”, Societatea de transport în comun Meditur, Pizzeria Happy Family, Studio Foto Bogdan Nicolae, Pizzeria Losteria Papageno, Carmangeria Don Mariano, Centrul Naturist Green Vita Mediaș și Depozit Edelweiss.
    Trimite prin e-mail