luni, 28 octombrie 2024

Publicat la 10/28/2024 02:55:00 p.m. de

Lucrări la Grădinița Ighișu Nou


Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș, a efectuat azi o vizită la Grădinița Ighișu Nou, alături de reprezentanți  ai administrației publice locale, ai instituției de învățământ și ai constructorului. Grădinița beneficiază de lucrări în cadrul proiectului „Reabilitare/modernizare Grădinița Ighișu Nou”, finanțat din Programul privind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ, derulat prin Administratia Fondului pentru Mediu.
 

Proiectul are ca scop principal creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinaţie de unităţi de învăţământ. În mod concret, în cadrul proiectului clădirea grădiniței va beneficia de următoarele lucrări:
- Consolidarea  structurii de rezistență
- Anveloparea clădirii și înlocuirea tâmplăriei exterioare
- Montarea de pompe de căldură apă-sol, recuperare de aer
- Reabilitarea instalațiilor termice, electrice, sanitare
- Montarea de instalații de detecție și avertizare în caz de incendiu
- Reabilitare sarpantă și învelitoare

 
„Au început de câteva zile lucrările de modernizare a grădiniței din satul aparținător Ighișu Nou, putem cu toții să observăm cum arată acum grădinița și cu siguranță la finalizarea lucrărilor, aceasta va fi una modernizată, așa cum sunt toate grădinițele din municipiul Mediaș. Este important pentru mine, ca reprezentant al administrației publice locale, să aducem fiecare instituție de învățământ la acel nivel în care nici un părinte să nu poată să spună că nu sunt condiții pentru a-și trimite copilul la grădiniță sau la școală, oricare ar fi aceasta“,  a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail