luni, 7 octombrie 2024

Publicat la 10/07/2024 04:26:00 p.m. de

Reținut de către polițiștii rutieri după ce a fost depistat conducând autoturismul sub influența alcoolului

Un bărbat din Mediaș a fost reținut astăzi pentru 24 de ore, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 Cod Penal, anunță Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu, prin purtătorul de cuvânt Luciana Lazăr.

 
„În fapt, la data de 3 octombrie, șoferul unui autoturism (un localnic în vârstă de 66 de ani) a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale (a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un autoturism parcat în fața unui imobil), iar după producerea evenimentului rutier a părăsit locul acestuia, revenind ulterior.
 
La fața locului a fost solicitată prezenta unui echipaj de poliție rutieră, care la testarea alcoolscopica a șoferului, au constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, valoarea indicată de aparatul alcooltest fiind de 1,52 mg/l alcoolpur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 06 octombrie, având în vedere rezultatul comunicat de către medicina legală, respectiv 3,08 g/l îmbibație de alcool pur în litrul de sânge, pe numele bărbatului s-a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind reținut în Centrul de  Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.
 
Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 Cod Penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.“, a transmis IPJ Sibiu.
    Trimite prin e-mail