marți, 22 octombrie 2024

Publicat la 10/22/2024 01:15:00 p.m. de

„Ștafeta Veteranilor“ a ajuns din nou la Mediaș

Marți, 22 octombrie 2024, municipiul Mediaș a găzduit evenimentul sportiv și caritabil intitulat ,,Ștafeta Veteranilor“, un proiect derulat sub egida Invictus România. „Cea de-a XI-a ediție a manifestării s-a desfășurat pentru al treilea an consecutiv în municipiul nostru, fiind dedicată valorilor naționale, memoriei veteranilor de război și militarilor răniți în teatrele de operații militare.“, a transmis Primăria municipiului Mediaș. 


Participanții au fost întâmpinați în Piața Corneliu Coposu de către primarul Gheorghe Roman, care le-a adresat un cuvânt de bun venit celor prezenți, în cadrul unui  scurt ceremonial de primire a ștafetei și a startului în etapa de maraton cuprinsă între Mediaș și Târgu Mureș. Participanții vor poposi la monumentele din localitățile aflate între aceste municipii, și anume Dârlos, Curciu, Băgaciu, Gănești, Mica, Cerghid.
La nivel național, evenimentul presupune purtarea în alergare a trei ștafete, pe trei trasee diferite, denumite după culorile Drapelului Național – albastru, galben și roșu, iar municipiul Mediaș este inclus în traseul galben, care a avut ca punct de plecare, în data de 15 octombrie,  orașul Giurgiu. Ștafeta se încheie în municipiul Carei, ultima localitate eliberată de pe teritoriul actual al României, la data de 25 octombrie 1944, iar cele trei trasee însumează peste 3500 de km.
Ne bucurăm că cea de-a XI-a ediție a Ștafetei Invictus a trecut și prin orașul Sighișoara și avem astăzi ocazia să predăm această ștafetă de pe traseul Sighișoara – Mediaș colegilor din Ștafeta Invictus Mediaș. Ideea de bază, așa cum spune unul dintre sloganurile Invictus, este că eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi. Suntem aici să aducem un omagiu eroilor neamului, din cele mai vechi timpuri, până la reîntregirea României de astăzi, să aducem un omagiu eroilor care au fost și prin această inițiativă dorim să fie implicată cât mai multă lume și să putem aduce prezența acestor eroi în amintirea tuturor persoanelor din această țară minunată“, a transmis Dragoș
Schuller, locțiitor comandant.
    Trimite prin e-mail