vineri, 4 octombrie 2024

Publicat la 10/04/2024 09:23:00 a.m. de

Zi de meci. ACS Mediaș, la examen cu CS Universitar Alba Iulia

ACS Mediaș întâlnește CS Universitar Alba Iulia, azi, de la ora 15:00, pe stadionul Gaz Metan 2 (8 Mai). Partida contează pentru etapa a 6-a a Ligii a 3-a, seria a 7-a.

 
 
Neînvinsă în această ediție de campionat, echipa lui Cosmin Vâtcă va avea parte de un meci dificil, în condițiile în care primește vizita ocupantei locului 4 în clasament, cu 3 victorii, o remiză și doar o înfrângere până acum, chiar în prima etapă, la rivala Unirea. Se anunță vreme mohorâtă la ora partidei, cu șanse slabe de ploaie, însă temperatura va fi numai bună pentru fotbal, 24 de grade Celsius.

ACS Mediaș intră în joc după un start excelent de campionat, cu 4 victorii consecutive urmate, săptămâna trecută, de o remiză la Alaba Iulia, 0-0 cu CSM Unirea. E în fruntea clasamentului seriei, cu 13 puncte. În stă în coastă Unirea Alba Iulia, cu același număr de puncte, în vreme ce Gloria Bistrița s-a apropiat și ea la un punct, după victoria clară obținută runda trecută cu CSM Avântul Reghin, scor 6-0.
 
Am așteptări mult mai mari de la băieții mei, ca agresivitate, curaj. E clar că trebuie să producem și fotbal. Sunt convins că am învățat ceva din meciul de la Alba Iulia și vom aborda mult mai serios și cu încredere partida.“, a declarat înainte de joc antrenorul Cosmin Vâtcă.
 
Reamintim, echipa medieșeană s-a întors neînvinsă de la Alba Iulia, etapa trecută, 0-0 cu Unirea.
Medieșenii au început partida contând pentru etapa cu numărul 5 a Campionatului Ligii a treia în formula Fabio Blaga, Sergiu Gurei, Paolo Stan, Gabriel Țala, Cristian Avram, Alin Dohotariu, Mihai Stancu, Andrei Vilea, Cătălin Tineiu, Octavian Ursu și Lucian Noian.
 
Unirea Alba Iulia a avut o ocazie mare de a deschide scorul în minutul 21 al confruntării de pe Stadionul Cetate, atunci când șutul lui Mario Boldea a zguduit bara transversală a porții lui Fabio Blaga. Replica a venit din partea lui Gabriel Țala, care a șutat de la circa 20 metri, dar portarul gazdelor a reținut mingea. Portarul Darius Roman a reținut apoi în doi timpi șutul de la distanță al lui Octavian Ursu. În minutul 34, ACS a avut o ocazie mare de a marca, după ce șutul lui Andrei Vilea din careul 16 metri a lovit bara transversală a porții adverse. De partea cealaltă, Cornel Ardei a trimis cu capul peste poarta medieșenilor.
 
Actul secund a fost unul cu ocazii de ambele părți, cu un plus însă pentru formația din Alba Iulia. În minutul 52, șutul lui Ștefan Blănaru a nimerit bara porții lui Fabio Blaga. Gazdele au avut apoi și alte șanse de a marca, însă niciuna nu a fost transformată în gol, iar partida s-a terminat în cele din urmă cu același scor înregistrat și în minutul 1 al întâlnirii. „A fost un meci intens, am jucat împotriva unei echipe foarte bune a acestui campionat, o echipă matură. A fost o primă repriză echilibrată, iar apoi în repriza a doua într-adevăr au avut mai multe ocazii, dar mă bucur că am reușit să scoatem un punct, băieții s-au dăruit foarte mult. Le-am spus și în vestiar, echipele mari știu să sufere, iar noi azi am suferit ca o echipă mare, îi felicit pentru atitudine, pentru tot” a declarat antrenorul Cosmin Vâtcă. 


    Trimite prin e-mail