vineri, 18 octombrie 2024

Publicat la 10/18/2024 01:31:00 p.m. de

„Ziua Dascălului Transilvănean“, la Liceul Teoretic „St. L. Roth“

Circa 200 de cadre didactice din toată țara au participat, la finalul săptămânii trecute, la ZIUA DASCĂLULUI TRANSILVĂNEAN. Tema din acest an a fost MOTIVAȚIA ÎNVĂȚĂRII.

 
„După conferința directorilor din școlile cu predare în limba germană din toată țara, având tema 50 DE ANI DEUTSCHES SPRACHDIPLOM (atestat de limba germană), al cărei invitat special a fost doamna Consul Kerstin Ursula Jahn, prezentă pentru a doua oară în școala noastră în ultimul an, LICEUL TEORETIC „ROTH-OBERTH” MEDIAȘ a găzduit sâmbătă și duminică ZIUA DASCĂLULUI TRANSILVĂNEAN la care au participat aproximativ 200 de cadre didactice din toată țara. La ambele evenimente au fost prezenți domnul dr. Alexandru Szepesi, director general al Direcției pentru Învățământ în Limba Minorităților în cadrul Ministerului Educației, doamna Alexandra Tudor referent de specialitate pentru limba germană în cadrul Ministerului Educației și domnul Thomas Șindilariu, subsecretar de Stat la Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României. Sâmbătă am avut onoarea de a-l găzdui și pe domnul Ovidiu Victor Ganț, deputat al FDGR, care a prezentat în cadrul evenimentului cartea: OVIDIU GANȚ- ZWEI JAHRZEHNTE IM PARLAMENT de Siegfried Thiel.
Tema din acest an a fost MOTIVAȚIA ÎNVĂȚĂRII. Referatul introductiv a fost susținut de doamna conf. univ. dr. Liana Regina Junesch de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și doamna Annette Richter-Judt, consilier științific pentru germană ca limbă maternă și coordonatoarea programului Sprachdiplom în Transilvania. Cadrele didactice au lucrat în echipe, moderate în mare parte de profesori ai liceului nostru, iar încheierea activităților s-a desfășurat duminică la Sala Traube din Mediaș. Programul a început cu două dansuri populare săsești pregătite de elevii liceului. Apoi atelierele de lucru au prezentat rezultatele activității lor. Reprezentanții grupului de elevi din școala noastră au vorbit despre ceea ce îi motivează pe beneficiarii primari ai procesului educațional și au jucat o scurtă scenetă.
Simpozionul a fost organizat în colaborare cu: Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania, Centrul de Formare Continuă în Limba Germană.
Mulțumim Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României pentru sprijinul financiar acordat, Bisericii Evanghelice Mediaș, Primăriei Municipiului Mediaș pentru colaborare și tuturor celor care și-au adus contribuția la succesul acestui eveniment.“, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „St. L. Roth“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail